FOX voorvork van bijna 12 jaar oud

Lang zal hij leven, lang zal hij lé-ven! In de gloria, of misschien eerder denderend door het bos en de modder, maar zijn twaalfde levensjaar gaat deze FOX voorvork zeker halen.

Deze FOX voorvork is al jarenlang zeer goed onderhouden (al zeggen we het zelf) en het resultaat spreekt voor zich: 12 jaar intensief gebruik moeten er dus wel uit een voorvork te halen zijn! Wie wat bewaart, die heeft wat, luidt het gezegde, en als je nu ook nog goed zorgt voor wat je hebt, dan heb je over een poos nog steeds wat. Mooi toch?

Wat overigens leuk is om te zien bij zo’n voorvork als deze, is de ontwikkeling die de voorvork het laatste decennium heeft doorgemaakt. Kijk alleen al naar de langere, (soms zelfs elektrisch) instelbare veerweg, aanpasbaar op elk soort terrein of discipline. Maar ook het gebruik van lockouts voor maximale controle over de veerweg (of liever gezegd géén veerweg), en gebruik van materialen als carbon in plaats van staal voor veren. De HEADSHOK en LEFTY van Cannondale zijn prachtige voorbeelden van dat het ook anders kan; ze zetten het hele concept van de voorvork op zijn kop. Maar welke voorvork je ook kiest, ze hebben één ding gemeen en dat zal altijd zo blijven: onderhoudsvrije mechaniek bestaat niet…

Heb jij misschien een nóg oudere voorvork die het ook nog perfect doet, en vind jij ook dat deze alle lof verdient? Laat het ons weten!

 

Recent Posts