Twee 26″ voorvorken worden één: Franken-Fork!

Wat doe je als je twee 26″ voorvorken hebt waar allebei wat aan scheelt, maar weet hoe lastig het tegenwoordig is om aan goede 26″ voorvorken en onderdelen te komen? Precies! Je maakt van twee voorvorken één. Introducing: Franken-Fork!

Het is 29″ wat de klok slaat tegenwoordig. Dat is helemaal niet erg, maar wel een beetje balen als je zelf nog een 26″ met  1 1/8 buis rijdt, of gewoon zweert bij deze maat. Het overgrote deel van wat er bij ons over de werkbank en de toonbank gaat is 29″, maar af en toe komt er nog wat 26″-spul langs. Het resultaat hiervan is dat onderdelen wat lastiger te verkrijgen zijn. Lang wachten is meestal onvermijdelijk. Dus áls we de kans krijgen om toch nog één goede voorvork te maken van twee op het oog afgeschreven voorvorken, dan doen we dat maar ál te graag. We verwedden onze linkerhanden er namelijk om dat we er een keer iemand blij mee gaan maken (en het is gewoon leuk om te doen).

De twee 26″ voorvorken in kwestie vulden elkaar perfect aan qua onderdelen die nog tiptop in orde waren. De één had namelijk alleen een kapotte luchtkamer en van de andere waren de binnenpoten tot op het bot (staal?) versleten. Eén en één is twee, dus samen vormen zij nu Franken-Fork. Een beetje vreemd, maar wél lekker!

 

Recent Posts