Voorvork vering versleten?

We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen voor de gevolgen van het niet op tijd onderhouden van je voorvork vering. Herken je de symptomen echter op tijd, dan ben je geen fortuin kwijt…

Als je voorvork vering tegen het einde van zijn leven loopt, is dat niet direct zichtbaar. In een dergelijk geval merk je allereerst dat je mountainbike anders reageert dan je gewend bent. Rij dan niet door, maar probeer te achterhalen wat er precies misgaat.

Werkt je lock-out niet meer, of wordt je veerweg steeds korter? Dan is er sprake van lekkage in de vork. Wanneer je voorvork sneller omhoog springt dan normaal, dan is er waarschijnlijk een lekkage in de rebound. Zakt je voorvork in, of komt de keerring uit de buitenpoot zetten? Dan heb je een lekkage in de luchtkamer. En als je slijtsporen ziet zoals in de afbeelding hierboven, dan ben je helaas te laat… Maar wees gerust, als je je voorvork na elke rit op leksporen, aangekoekt vuil, vettigheid en krassen controleert, zal dit je niet zo snel gebeuren.

Met één servicebeurt na elke honderd bedrijfsuren hou je je voorvork in prima conditie. Weet je niet meer wanneer de laatste servicebeurt van je voorvork vering was, of heb je je voorvork nooit laten onderhouden? Dan doe je er goed aan om toch eens een servicebeurt bij ons te plannen.

Recent Posts