Zelf je voorvork onderhouden?

Ben je een Handige Harry (of Harriëtte)? Dan is zelf je voorvork onderhouden best een optie. Mits je natuurlijk het juiste gereedschap hebt en ervaren bent in het onderhouden van gevoelige mechanische onderdelen. Er gaat echter er wel eens het een en ander mis tijdens de zelfservice. We delen graag wat we zoal op de werkbank tegenkomen, zodat jij niet dezelfde fout hoeft te maken.

Onlangs kregen we een voorvork opgestuurd die het niet meer naar behoren deed. Toen we ‘m demonteerden, zagen we al snel een flinke kras aan de binnenzijde van de buitenpoot zitten. Wat bleek; bij het weer in elkaar zetten van de voorvork had de eigenaar een stelschroef van de zuigerstang niet ver genoeg aangedraaid. Zoals je ziet rechts op de foto steekt het schroefje net iets buiten het plastic uit. Het lijkt op het eerste gezicht niets om je druk over te maken, maar toch was het genoeg voor de stelschroef om een flinke groef in het staal kunnen trekken, helaas met een total loss tot gevolg.

Over het algemeen voelt een voorvork na onderhoud weer als nieuw aan. Heb je zelf je voorvork onderhouden, maar heb je het idee dat je voorvork er niet op vooruit is gegaan? Ook in dat geval kun je uiteraard altijd om onze hulp vragen. Aarzel niet als je het vermoeden hebt dat er iets niet klopt.

Recent Posts