Zelf je voorvork repareren?

Uiteraard kun je met een beetje kennis van zaken zelf je voorvork repareren. We zien zelf namelijk ook best de lol in van een technische uitdaging! Toch kan het voorkomen dat je tegen dingen aanloopt die iets gecompliceerder in elkaar steken dan op het eerste gezicht lijkt. Weet je niet zeker hoe je verder moet? Geef ons een belletje!

We kregen onlangs deze FOX 36 VAN opgestuurd. De eigenaar wilde zijn vork in eigen beheer een servicebeurt geven, maar dat liep niet geheel naar wens. De binnenpoot paste namelijk niet goed meer in de buitenpoot, en de stang van de luchtkamer bleef meedraaien. Op een gegeven moment word je het goed zat wanneer de techniek niet wil meewerken, en dan komt het moment dat alles geoorloofd lijkt om de boel weer passend te krijgen. Zoals bijvoorbeeld de zaag erin zetten! En wat wil nou ‘t geval; het geheel ging weer goed in elkaar.

Maar helaas, je raadt ‘t al; de techniek van de voorvorkvering is iets te delicaat om rigoureuze zaagacties toe te staan. Het resultaat was dat de smering tussen de binnen- en buitenpoot uitlekte, precies daar waar de zaagsnede zat. Gelukkig konden we ‘t uiteindelijk goed repareren met serviceonderdelen, omdat de veerinrichting geen gevolgschade had opgelopen. Toch willen we iedereen verzoeken wanneer je tegen iets dergelijks aanloopt liever eerst te bellen voor je gaat zagen. ;-)

 

Recent Posts