Zo lek als een mandje

Het kan de beste gebeuren; deze FOX 32 RL was zo lek als een mandje. Eén servicebeurt later en er niets meer aan ‘t handje!

De ophoping van vuil en de vorm van het rubber spreken boekdelen; deze voorvork was uitgeveerd. Waar de ene voorvork het jaren uithoudt, heeft de ander soms wat extra liefde nodig. Het zijn eigenlijk net mensen hé, die voorvorken. Gelukkig goed te repareren, mits je er snel bij bent.

Doorrijden met een lekke voorvork is overigens nooit een goed idee, tenzij je toch al langer die ene, mooie, nieuwe voorvork op het oog had. Met andere woorden; je kunt er zo’n beetje op rekenen dat je vork na lang doorrijden met een lek zulke ernstige schade oploopt, dat ‘ie (zelfs na een reparatie) nooit meer de oude zal zijn. Groeven en schaafplekken op de binnenpoot zijn echt dodelijk; het leidt tot teveel frictie en dus een stroeve, ongelijkmatige veerweg. Zeg dus néé tegen doorrijden met een lek!

Vermoed je dat jouw voorvork ook wel eens een bezoekje van de lekdemon gehad zou kunnen hebben? Bel of mail ons even en we kijken samen met je of het een lek is en of we het kunnen repareren.

 

 

Recent Posts